Sjukhuset...

10.09

Hej hej...

Jag har glömt av eller inte riktigt hunnit eller orkat att uppdatera här.. Jag var ju på sjukhuset i Torsdags.. Skulle träffa min läkare som gjort min magoperation..

Började med att jag fick väga mig o mäta magen.. vågen var inte snäll o visade på nåt kilo mer än dietistens, men läkaren sa att den var en elak våg o visade ett par kilo mer än vad man vägde.. plus att jag hade två par byxor tre tröjor två par strumor o.s.v hihi.. Måttet på magen har krympt över 30 centimeter sen jag mätte mig innan operation.. så dom var jätte nöjda med allt det :) skönt.. Även alla prover var kanon.. förvånande.. men var som vi sa.. de måste vara för att jag är så super noga med alla tabletter o tillskott.. plus att jag druckit näringsdryck en vecka tyo när preoverna togs..

Sen kollade han lite i min matdagbok o tyckte självklart att jag åt alledes för lite.. o blev lite sur på mig för jag hade ätit skumbanan och cola zero.. men de e ju vad jag får i mig i drickväg haha.. han e lite speciell, dietisten tycker inte de gör nåt.. hmm jao man kan ju bli lite förvirrad.. men iaf.. får i mig alledes för lite konstaterade han också.. men hans största poblem är min kräkningar.. han tycker inte heller att jag ska behöva ha det såhär, för det är verkligen inte normalt.. Så han ska skicka remiss så jag ska få komma och göra en skicktröntgen på hela magen för o se om de e nåt som är fel kopplat eller nåt litet fel så inte allt kommer igenom. Kommer bli en väldigt jobbig undersökning, då man måste dricka jätte mkt kontrast.. o jag som knappt får i mig nått., men men de e bara o försöka o göra så gott som det går..

Hittar dom  nåt fel som dom kan rätta till så lär de väl bli o skära upp mig igen.. hemsk tanke.. men vad gör man inte liksom.. kan inte fortsätta gå ner såhär och bara spy.. är ju inte konstigt jag går ner när jag beter mig o äter ungefär som nån med anorexia ju..

Aja det var typ allt va doktorn sa.. så nu är det bara att invänta tid till röntgen.. ska även skicka ett mail till dietisten för lät som hon ville träffa mig igen också..

Nu var de allt för denna gången..

Ha en bra dag!
Kram Kram

Doktorn...

09.57

Hej Hej..

Sitter här jätte hungrig o jätte ont i huvudet.. har varit fastande sen tolv i natt..eller aaa sen tidigare än tolv eftersom jag la mig rätt så tidigt igår o somnade snabbt :D 

Dom ringde nämligen från sjukhuset igår o sa att jag behövde åka till doktorn idag o ta en massa prover.. är såna där prover om mina näringsvärden o allt sånt.. sen ska jag till sjukhuset imon efter jobbet och snacka med den läkaren som gjort min magoperation.. ska bli spännande o se vad han säger.. skriver mer imon eller så :)

Kram Kram

Kommentarer

Hej hej..

Ville bara be er om en sak... när ni kommenterar så våga stå för vem ni är!!!! Snälla.. blir så mkt bättre då! Men jag svarar iaf under varje kommnetar iaf.. men snälla våga stå för vem ni är!!!

Kram Kram

En dag på sjukhuset..

18.12

Hej hej..

Nu har man vart på sjukhuset typ hela dagen.. från ett till fem ungefär..

Först var de de vanliga mötet som alltid på måndagar, idag var inte hon som håller i gruppen där.. så de var rätt lugnt o skönt hehe.. trevligt o prata massa skit o så bara :)


Strax efter ett så ringde ju min nevrolog.. han sa väl egentligen inget speciellt mer än att dom kan inget göra o han vet inte hur jag kan ha så förbaskat ont.. Det oroade honom o han hade ingen lösning, mer än att fortsätta ta alla tabletter o sånt o sen ska han skicka ner mig till Lund igen för bedömning.. men han tvivlade på att dom skulle hitta nåt där också, eftersom han hade pratat med dom o dom erbjöd sig att jag kunde komma ner o kolla min shunt men att dom inte viste ritkigt vad dom ska göra för o få bort min värk. SUCK, jag blir så förbannat trött..


Sen vid fyra efter gruppmötet så hade jag tid hos dietisten för att jag spyr upp maten så ofta o fortfarande går ner i vikt. Så jag har skrivit matdagbok nu dom senaste tre dagarna.

Vi började med att väga mig o den visade rätt bra.. jag hade gått ner nästan 4 kilo sen sist men de var så "lite" tack vare att jag hade gått upp nästan 3 kilo i bara muskler så det är ju bra, så med vågen var hon nöjd.

Sen började vi kolla vad jag äter.. o hon började skriva in allt för en dag i datorn o började räkna, de visade dock inte alls lika bra tyvärr.. min frukost bestod av ca 12 kalorier.. inte en tredje del av vad man ska få i sig, min bästa lunch bestod av 51 kalorier.. inte mkt o komma med inte.. suck.. det "bästa" jag hade fått i min var en halv semla som var ca 70 kalorier.. haha..


Mitt dagliga intag är ca 600 kalorier (då har vi ändå inte räknat med att jag spyr upp hälften av all mat jag äter).. aja iaf.. 600 kalorier ett år efter operation.. vet ni hur mkt man ska ha i sig då egetnligen? 18 - 1900 :/ Jag får alltså inte i mig en tredejdel av detta..


Detta resulterar i att jag får i mig alledes för lite.. o hon sa att jag kan få gå ner några kilo till men inte många, så vi måste börja stoppa.. men hur? Hur ska jag stoppa? Jag kan ju inte äta mer än vad jag gör, omöjligt.. jag har nu ett BMI på ca 23... under 20 fick jag absolut inte gå.. suck..


Så nu har jag fått näringsdrycker som innehåller 300kalorier.. men jag får inte dricka en hel sån på en gång utan sprida ut de på många många gånger om dagen.. annars får kroppen för mkt på en gång.. de låter som att dom pratar med mig som jag har anorexia typ.. då får man inte heller börja med för mkt kalorier.. shit..


O så ska jag testa o dricka lite mjölk, röd, går de inte ska jag testa laktosfri mjölk.. ska även testa o blanda i vanlig saft i typ loka o sånt o i vatten, för jag måste få i mig lite näring genom sånt också..


Det är en hel vetenskap detta, skit jobbigt måste jag erkänna, vad håller på att hända liksom? Vad vill min kropp mig egentligen? Håller min kropp på att ta över min hjärna eller vad är detta för jävla skit? usch.. kan man bli annat än depp? :(


Aja nu får jag iaf fortsätta kämpa med min mat o försöka att inte gå ner alledes för mkt till.. även om jag tycker jag ser ut som att jag kan gå ner en 15kilo till.. dietisten höll på o svimma när jag sa de o sa att hon kunde gå med på nåt kilo till men inte mer.. blä.. haha så nu e de bara o kämpa..


Oj detta blev mkt för er att läsa, men nu vet ni typ de mesta iaf :) Ni e ju inte tvingade o läsa :) hehe..


Ha en fortsatt bra kväll!


Kram Kram


Kul igår = Ont idag :(

10.52

Tjoho..

Hade en ritkigt trevlig o rolig kväll igår.. läs på:
www.tuccit.blogg.se (där de även ligger massa bilder :) )

Men iaf.. hade svin skoj verkligen o vaknar idag o mår inte bra alls, ska man aldrig få ha kul utan att få betala för det dagen efter? Iof jobbade jag igår också så det är det också, men ändå.. fan jag blir så less på detta.. Nån som vill ha min värk i en vecka, eller varför inte bara en dag så att jag kan få testa på hur de känns att vara som en vanlig 23-åring?

Aja skulle bara in o gnälla lite om mitt huvud ;) :P haha

Ikväll jobbar jag igen så får se hur det kommer sluta.. men vi får hoppas på de bästa..

Imon är det sjukhuset o dietiste o nevrologen som gäller.. så håll utkik för då lär de bli uppdatering här.. är rätt spänd inför morgondagen, ska bli spännande o se vad som händer o så.. vad läkaren har o säga o dietisten :D

Kram kram

RSS 2.0