Ny läkare i Lund..

Hejsan Hejsan...

Jaha idag har jag då varit på sjukhuset i Lund... Min gamla läkare har slutat så skulle få träffa en ny.. inte varit i Lund på 1½ år..

Men iaf.. först fick jag träffa en läkare jag haft hela tiden i Lund som gör ultraljud på mitt huvud och kollar mitt tryck i huvudet.. Han kände knappt igen mig och tyckte jag blivit jätte smal.. han sa att de var en helt ny Therese som han fick syn på i väntrummet :) *kul*

Trycket i huvudet var oförändrat och det var ju "bra".. Sen snackade vi lite med honom och sen fick vi byta rum och så kom den nya läkaren dit.. hälsade och satte sig sedan ner för o se hur jag mådde o.s.v... dock var de lite dåligt då han fick sitta och läsa mina jurnaler massa när vi satt där.. vilket jag tycker han kunde ha gjort innan.. men men..

Sen snackade vi massa och kom fram till att alla symtom på pseudotumör cerebri är egetnligen borta.. förutom huvudvärken.. vi disskuterade lite och kom fram till att han ska skicka remiss till en magnetröntgen på hela min skalle för att se så det inte är något annat som är fel i mitt huvud..

Sen om det inte är något fel så ska jag fortsätta att utredas.. då kommer jag läggas in i Lund eller Kalmar ett antal dagar o så.. Ska eventuellt även få träffa en läkare i Lund som är speciellist på huvdvärk för att se om det är någon annan huvudvärk jag har råkat ut för och då eventuellt prova ut eller få reda på andra medeciner..

Det känns väldigt bra att dom tar tag i detta nu.. varför inte läkaren innan i Lund eller i Kalmar talat om att dom har en speciallist på huvudvärk kan man ju undra.. men men.. skönt iaf att denna läkaren tar tag i det..

Nu är de bara att hoppas på att jag får remiss så snart som möjligt så vi kan börja utredningar.. om jag läggs in kommer de bli jävligt jobbigt då jag inte kommer få mediciner på typ fem dagar.. men vi får se.. men känns som sagt skönt att dom tar tag i saken..

Sen fanns det ett alternativ till som han nämnde och det är att öppna upp en bit bakom örat typ och knyta ihop shunten så den slutar fungera för att se hur jag reagerar, varför man ska göra det fattade jag inte ritkigt.. men men..

Som sagt skönt dom tar tag i det..

De var allt för nu..

Puss o Kram

Dietisten..

Hej hej..

Var ju hos dietisten härromdagen, men har glömt o skriva det här :) ler..  så får väl ta o göra det nu..

Finns väl inte så mkt att säga (skriva) egentligen.. min vikt har börjat att stabilisera sig.. eller är de för jag vräkt i mig god saker senaste tiden haha.. men börjat sluta med det nu så får vi se vad som händer..

Hon hade fortfarande ingen idé om varför jag kräks hon heller.. så aa vi snackade mest lite allmänt o så.. ska inte dit igen nu utan är det något ska jag bara höra av mig till henne så får jag ny tid, men men får väl fortsätta kräkas o äta.. :P Så enkelt är det..

Jao de var väl det som de besöket gav.. med andra ord inte mkt..

Kram Kram

Barnmorskan o tandläkaren..

Hej Hej...

Har ju sagt i min andra blogg att jag skulle uppdatera här om hur det gick hos barnmorskan.. egentligen kan jag inte säga så mkt mer än att det är ju aldrig kul o gå o göra sånt.. o särskilt inte härromdagen.. men de är inget jag vill skriva här då de är väldigt privat, men bra gick de då inte.. nu är de bara att invänta svar och se vad som kommer hända... är lite orolig men jag TROR o HOPPAS inte det är nån fara utan att de nu försvunnit.. men tar några veckor innan jag får veta det..

Samma dag var jag ju hos tandläkaren.. skulle ta bort ännu mer tandsten.. för de första blev jag helt jävla fattig då de kostade mig 665 spänn för o ta bort tandsten.. för jäääävligt om ni frågar mig.. usch.. o ONT som fan gjorde det denna gången.. men hon var försiktig ändå efersom hon viste hur rädd jag är.. så denna gången var hon beredd på att sätta bedövning i hela käften på mig.. men de ville då inte jag.. usch.. så jag låg där o plågades o försökte hålla tillbaka iaf dom flesta tårarna för annars viste jag hon kommer lägga bedövning..

Aja fattig blev jag iaf, och fick uppleva ännu en skräckupplevelse.. uscha.. snart är de dax igen.. den 26e ska jag laga.. aj aj aj..

Nehe de var nog allt för denna gången..
Kram Kram


Brev från doktorn..

Hej Hej..

Glömt av att uppdatera här, har varit så mycket annat..

Förra veckan damp det ner ett brev från min husläkare.. jag var berädd på detta då min mamma o pappa hade varit hos honom dagen innan o han hade nämnt att han skickat brev till mig men han hade ej velat berätta vad det handlade om då jag är över 18.. men iaf dagen efter damp det ner i brevlådan...

I Brevet var det ett brev o ett "intyg".. Det var om att jag inte får ta pencilin något mer, för jag har bakterie som visar på att jag håller på att bli resistent, så inga penciliner på så lång tid som de bara går. vilket innebär att får jag nån rejäl förkylning med ont i halsen eller luftrör o vidare och det går så ska det självutläka vilket kommer ta tid.. och jag som har så dåligt emunförsvar och blir sjuk bara jag tittar på någon.. suck.. aja vi får väl se hur detta ska gå..

Intyget var ett intyg som jag ska ta med mig så fort jag söker vård eller läkare o ge till dom.. så har tagit upp lite kopior som jag har här hemma plus att jag har lagt en i plånboken.. är ju inte alltid man kommer ihåg o lägga ner ett papper när man ska åka iväg nån stans o sånt där ju...

Så så ligger det till.. suck.. inget roligt alls, men vad gör man liksom..

De var allt för tillfället..
Kram

Lungkliniken..

Hej hej...

I Torsdags så var jag på lungklininken, har ju gått där en gång om året eftersom att jag har astma..

Det gick för en gångs skull kanon bra på sjukhuset, fick blåsa o göra test för o kolla min lungkapasitet o sånt.. sen fick vi träffa en ny läkare, verkligen jätte mysig o jätte bra läkare :)
Han kunde de mesta verkade det som, han visste till o med typ jätte mycket om min sjukdom i huvuvdet vilket inte många brukar känna till :)

Vi satt o snackade om typ allt mellan himmel o jord  kändes det som.. och han tyckte testerna vi gjorde såg helt normala ut så man kunde knappt se att jag har astma med min lungkapacitet.. o inte heller att jag är rökare. haha så jag blev jätte glad :)

Visst jag känner ju själv att jag har astma, självklart och jag har stora problem med det ibland.. men ändå.. de var ändå skönt att höra..

Så nu ska jag inte behöva gå på kontroller på sjukhuset varje år utan ska bara höra av mig om de blir ändringar eller värre och så..

Nu ska ja kila iväg till jobbet snart..

Ha en bra dag

Kram Kram

RSS 2.0