Förjävlig natt

12.34

Fyy fan säger jag bara.. vilken natt jag haft.. började igår kväll me att jag fick jätte ont.. i huvudet.. satt inne på mitt rum där de var kolsvart.. satt bara med mobilen o snackade med erik.. spydde av smärtan o blää.. till slut blev de så jag knappt såg o sen minns jag inte mer förens jag vaknade en timme efter o såg att jag inte hade sagt hej då till Erik ens.. förlåt Erik.. inte meningen.. men jag minns inget.. hade nog somnat bara sådär.. sittandes dessutom.. för sist jag minns satt jag på sängkanten o knappt såg nåt o kändes som jag skulle svimma.. sen minns jag inte mer.. men sen fick jag så ont igen när jag vaknade liggandes med bena utanför sängen pecis som jag bara ramlat ihop när jag satt.. hmm.. men sen när jag vaknade så kunde inte ligga ner så har suttit upp till sex idag på morronen.. fick tag på ulle på jobb så dom bokade in vikarie för mig ikväl.. lyckades somna nu vid åtta på morronen till nu vid tolv.. *skönt* Så kan en natt se ut om man får ett anfall på kvällen.. välkommen in i mitt liv! Så idag blir de en väldans lugn dag, då jag är helt jävla slut nu!

Kram kram

Bilder

14.40

Tänkte jag ska ta o lägga upp bilder här nu för er som kanske e lite nya ;) Lägga upp bilder månad för månad.. från de att jag gjorde magoperationen för ett år sen tills idag:) Tyvärr har jag inte skrivit upp hur mkt jag gått ner varje månad så de kan jag inte tala om för er tyvärr.. hade varit kul o veta men jag har slarvatme de.. tyvärr.. men här ska ni få se hur fin man blir med en gastrikbypass operation iaf ;)

Har försökt att ta fram bilder som är helkropps, men inte varje månad jag har tagit de.. tyvärr..

December, månaden före operationen...
 

Februari, någon  vecka efter OP
 

Mars, gud vadman tyckte man var smal ;) Haha ingenting mot nu ju ler.. Jag o brors pojkvän på bilden!
 

April, jag o lilla Lucas
 

Maj...


Juni :) Här minns jag att jagkände mig ritktigt smal..
 

Juli :)


Agusti hehe...
 

September, var nog första korten jag såg själv hur mkt skillnad de var :)
 

Oktober.. jag o kusin Bruno o min underbara mamma som stöttar o e med mig på sjukhuset ofta.. TACK
 

November, jag o lilla Mellwin, hade inge annan bild, men är ju sjukhusblogg så de passade ju bra ;)
 

December, var såå fin i min klänning :)
 

o såhär ser jag ut idag.. eller igår togs bilden..
 

Där fick ni se mig steg för steg.. vad tycker ni då? :) hihi.. tyvärr har jag ingen ny helbild, men de kommer väl så småningom :)

Kram kram

Liten pressentation..

12.31

Tänkte att jag skulle ta o skriva en liten pressentation om mig själv då.. ler.. alltid lika svårt.. men som ni vet ska denna blogg handla om sjukhus, sjukdommar m.m...

Therese är mitt namn iaf för er som inte vet de :P hehe.. En tjej på 23 år som har en hel del med sjukhus att göra. Blev sjuk 2004 med influensa o fick efter det en ovanlig sjukdom som heter PseudotumorCerebri (falsk hjärntumör).. En sjukdom som i mitt fall har gjort mig till en riktig sjukling som går med huvudverk (migränliknande, dom som haft migrän o fått detta säger att de e värre än migrän) 24 timmar om dygnet.. inte varit smärtfri en dag sen jag fick sjukdommen. Nu hittade jag ingen direkt bra sida där de står om det, men e ni intresserade så sök på de så kan ni läsa mer där.. Kommer skriva lite om sjukdommen i nåt senare inlägg.. men iaf de e en av mina sjukdommar.. efter detta känns de mest som mitt liv gått utför..

Av alla mediciner dom proppade i mig så fick jag osynliga njurstenar som gjorde att jag åkte in o ut på sjukhus o fick total stopp i njuren o sånt skit.. på följd av det plus min hemska huvudverk beslutade dom sig för att operera in o shunt i skallen på mig.. en slang som går mellan hjärnhalvorna o ut genom skallbenet o ner vid halsen o ner under bröstet o sen hela vägen ner till magen.. detta för att få bort all vätska som gör att det blir tryck i skallen..  så då blev de operation, som räddade min syn så jag inte riskerar att bli blind längre, men mot smärtan hjäpte det inte.. men mot njurarna hjälpte de också lite, då jag kunde sluta med medecinen som gav mig njursten.

Efter två år så gick dom in i skallen på mig igen för att kolla shunten, dom misstänkte något fel eftersom de inte hjälpt mig med verken, men dom hittade inget fel.. Dessa operationer har jag gjort på Lunds sjukhus..

Läkarna har skyllt en del på vikten så nu i Januari förra året så gick jag igenom en operation o förminskade magsäcken, gastric bypass, detta har gjort att jag nu ett år efter operation har gått ner 38 kilo :D de ni.. de e jag stolt för.. fast av detta skulle huvudverken blir bättre trodde dom, några kilo räckte de att jag skulle gå ner trodde dom så skulle min huvudverk försvinna, men nu  38kilo lättare så återstår huvudverken o blir bara värre o värre.

I följd av den mag operationen har jag fått jätte problem med mat, kräks hela tiden typ, kan inte äta som jag ska.. jag är typ helt olik mot vad man ska vara när man gjort operationen, de ända som är rätt är nog att jag går ner i vikt hehe..

O i följd av att jag gick ner i vikt så fick jag massor med gallstenar.. så de var jag inne nu för någon månad sen o opererade bort den, så där var de också väldigt mycket sjukhusbesök ett tag innan dom tog bort min galla.. efter den operationen har jag haft svin ont i magen o åkt in o ut för det o dom vet inte vad felet är..

Nu går jag o pratar i en grupp för dom som gjort magoperation, en trevlig grupp där de faktiskt finns EN till som har de som mig o mina problem efter den operationen, läkarna säger att de e bara hon o jag som har de såhär..

Jao som ni hör så bor jag typ på sjukhus.. så därför tyckte jag de passa bra att göra en blogg om detta! Jag har säkert missat nåt i min press nu, men de får ni ta.. inte lätt o komma på allt man gått igenom när de e så mkt hela tiden som händer...

Som liten hade jag även ett höftfel som gör att jag inte kan motionera o sånt ritkigt så mkt som jag kanske hade velat annars, men de var de ända jag var sjuk med som liten, annars har jag varit en glad frisk prick o sen händer nåt sånt här som föändrar hela sitt liv..

Inte ska man komma till akuten o dom flesta vet vem man är.. kommer man till avdelning brukar dom veta vem jag är där också.. ett tag viste till o med alla ambulansfolk här i Nybro vem jag var o att dom hade varit hos mig förrut.. hemskt är det..

På tur står det på måndag att min nevrolog ska ringa mig, jag ska på möte med den gruppen på sjukhuset o sen efter det ska jag o träffa dietisten!!

Är det nåt mer ni vill veta just nu så bara skriv o fråga :) Jag svarar mer än gärna på frågor o älskar att få kommentarer:)

Kram kram
/TucciT

Välkommen till min nya blogg!

11.26

Nu har jag startat en ny blogg som kommer handla om mina sjukhusvistelser, sjukdommar jag har, operationr jag gått igenom m.m..

I min vanliga blogg... www.tuccit.lblogg.se så kommer jag skriva som vanligt fast mindre sjukhus o sjukdommar eftersom jag vet att vissa tycker de är jobbigt o läsa svart på vitt hur jag egetnligen har det med mina sjukdommar!

Ha en fortsatt bra dag såskriver jag mer sen..

kram

RSS 2.0