En skräckupplevelse.. del 3

Han stack o stack o jag skrek, jag skrek av smärta för det gjorde så fruktansvärt ont.. läkaren svor "helvete me" sen stack han lite till och jag bara grät och skrek, sen hände de som inte får hända..

Han kom emot nån nerv (förmodligen ischias) och det gjorde ont kan jag lova er..

(När man gör LP så måste man vara absolut stilla, man får inte röra sig nånting hur ont det än gör)

Hela jag ryckte till för det gjorde så sjukt ont.. kändes som att nån gav mig världens stöt ner i hela benet o skinkan.. jag ryckte till och läkaren drog ut nålen snabbt som satan o bara flög bakåt..

"helvete, nu har jag skrämt dig riktigt för livet" sa han.. jag sa inte så mycket, var mest panik-slagen.. sen skulle han börja torka mig på ryggen.. neeej sa jag.. inte en gång till.. men då sa nog alla som var där innen, "neej vi ska inte göra det mer".. jag grät o grät o grät, det hade misslyckats igen.. dom kom inte ens in i min ryggmärg..

Nu hade min älskade mamma väldigt dåligt samvete, vad hade hon övertalat sin dotter till att gå med på att göra?

Jag fick lägga mig ner.. skulle ligga där 20 minuter minst nu.. bara vila och försöka samla mig.. lättare sagt än gjort.. och jag hade sååå ont, ont i ryggen och i mitt ben.. sköterskan kom in några gånger för att kolla mig, när jag sa att jag hade så ont i mitt ben så gick hon och hämtade doktorn som kom efter en stund..

Konstaterade att det nog inte var nåt farlig utan att jag kunde ha ont ett par dagar men att det sen skulle gå över.. jag fick testa att gå lite när läkaren var där och det kunde jag som tur var.. sen fick jag ligga ett tag till innan jag fick gå hem..

När vi skulle gå hem var de nersläckt överallt typ, läkaren, en sköterska och avdelningschefen hade jobbat över tack vare mig, det tyckte jag var rätt kul iaf ;) hehe..

Sen fick vi äntligen gå därifrån.. ni skulle sett läkaren.. så besviken han var att han hade misslyckats.. men nu.. nu tänker jag ALDRIG mer göra ett LP.. och nu har den läkaren som gjort det sagt att det GÅR att göra under narkos, så nu ska INGEN komma och säga till mig att det INTE går!

Det är nu över en vecka sen jag genomgick detta och jag har fortfarande ont i ryggen, jag kunde knappt sitta eller gå på flera dagar, benet domnade bort och gjorde ont.. nu har jag mest ont i ryggen och sitter jag för mycket på samma sätt så gör de svin ont ibland, domnar kan benet göra lite emellanåt också men inte lika ofta som i början.. men det är bättre iaf så hoppas det försvinner helt sen.. behöver ju inte få ryggproblem nu också.. jag har väl nog med problem??

Det var allt för denna gången.. Och ni som läser.. låt mig inte skrämma er, ett LP säger vissa som gjort det att det inte alls gör ont, troligen sitter mina ryggkotor för tätt och det blir svårt att komma in!

Kram Kram

En skräckupplevelse.. del 2

Förlåt för sen uppdatering..


Läkaren gick ut för att hämta lugnande, mamma gick ut i koridoren för att stoppa honom lite och berätta att dom vanliga lugnande läkemedel inte hjälper på mig..

Han beslutade sig då för att ge mig ett annat läkemedel som man annars bara kan få när man ligger inne.. jag hörde att sköterskorna var lite emot det men dom fick ju lyda farbror doktorn, så han gick ner till en avdelning på sjukhuset och hämtade detta läkemedel..

Kändes som väntan var en evighet av förtvivlan, ångest, panik och tårar.. hörde hur dom pratade när han kom tillbaka ute i korridoren att klockan var mycket och att dom stänger snart o blablabla.. han bara sa att detta måste göras nu.. sen kom han in och jag fick förflytta mig ytterliggare till ett rum.. rummet som blev min skräck..

Satte mig på en "säng" fick mig en "sup" av sköterskan som skulle vara med, den smakade blä, men bara o svälja.. dom trodde jag skulle somna av detta starka lugnande medel.. efter tio minuter skulle det hjälpa, tio minuter gick och läkaren kom in i rummet.. "sitter du fortfarande upp?, du ser inte ens trött ut" tittade han på mig och sa.. jag svarade att jag känner ingen skillnad och tårarna dom rann, jag försökte verkligen slappna av..

Det gick ca tio minuter till.. läkaren kommer in igen.. tittar förvånad på mig och tittar sen i mina ögon.. "du ser ju inte så trött ut".. näe sa jag.. känner inget.. men vi beslutade oss för att testa ändå..

Jag satte mig som man ska och kutade med ryggen och hängde på en sak så man ska vara avslappnad och komma i rätt vinkel.. tårarna rann.. mamma höll i mig.. jag höll för öronen, ville inte höra nåt.. han satte bedövning med spruta över min rygg, eller ja svank.. "det är detta som gör ont" säger dom.. vilket jag inte tyckte gjorde överdrivet ont.. sen.. sen.. sen.. sen hända det.. sen skulle den lååånga sprutan in mellan mina ryggkotor och in i ryggmärgen..

Nu ryser jag i hela kroppen här.. paniken närmar sig (nu när jag skriver) så nu avslutar jag här så kommer fortsättning senare..

Kram


En skräckupplevelse.. del 1

Var nere på Lunds universitetssjukhus i torsdags, för att äntligen få träffa en ny läkare.. läkaren som är specialist på huvudverk..


"Vilken gammal gubbe" var nog de första jag tänkte, men det kändes tryggt.. vi gick in på ett typ kontor och satte oss.. han börja läsa min journal och ställde lite frågor osv.. sen kom skräcken, han sa att han ville göra ett LP (lumbalpunktion, som är min störta skräck) på mig.. för att ta prover på min ryggmärgsvätska.. han var chockad över att dom inte gjort det en ända gång på alla dessa år sen jag opererade in min shunt..

Jag bröt ihop och började stor lipa, han satt och kollade ner i journalerna och tittar upp och ser mig i tårar.. han blev helt chockad och vi berättade hur det låg till och hur rädd jag var.. vi började prata om annat och det lät som jag inte skulle behöva göra ett LP trotts alls..

Vi satt o pratade om hurdan min värk var osv.. att det var nån abstinenshuvudvärk pga att jag är beroende av tabletterna var en chans som han tyckte var mkt liten, eftersom jag ínte alls beskriver värken som man brukar göra av den sortens huvudvärk..

Han var fortfarande inne på att de kunde sitta i min ryggmärgsvätska.. att jag har nåt virus eller nån bakterie eller nåt i den som dom råkat "plantera in" när dom opererade in min shunt.. så han stod kvar vid att han ville göra ett LP.. så till slut kunde han och mamma övertala mig att gå med på att göra ett LP.. om jag fick lugnande..

Vi gick in i ett annat rum för att undersöka mig, han petade en massa över kroppen med bommul typ för att se om jag hade känsel överallt.. till och med I ÖGONEN :O men det gick bra.. fast jag har lite sämre känsel på vissa ställen på vänster sida.. sen gick han ut för att hämta lugnande och säga till sköterskorna..

Mer kommer senare..

Kram


Tack..

Tack till Bellah som håller på o fixa med min sjukhusblogg :)

Akut-tid hos tandläkaren!

Tjo Tjo..


I Tisdags så fick jag akut-tid hos tandläkaren, eftersom min rotfyllnbing.. eller det dom hade hunnit göra lossnade.. ringde ner till tandläkaren och fick tid bara en timme efter ungefär..


Skräcken slog mig när jag kom innanför dörrarna, tog ju inget lugnande heller eftersom dom bara skulle peta i lite i tanden så det inte var öppet in i roten..


Kommer in i rummet och hon kollar, allt hade lossnat sa hon.. sen tittade hon lite till.. hela tanden är sprucken säger hon då och petade lite.. då ramlade ännu mer sönder av tanden.. allt detta för att jag bet i en SKUM godis :O hmm..


Får se om det är något dom kan fortsätta rotfylla eller om dom får dra ut den.. det återstår och se när jag ska träffa min nya tandläkare i slutet på månden.. allt dom kunde säga var att jag skulle förbereda mig väl och ta lugnande ett bra tag innan, för det kunde bli rätt mycket värre än vad dom räknat med..


Jag blir så förbannat trött.. :( När ska min otur sluta? :(


Det var allt för nu..


Kram Kram


RSS 2.0