Tandläkaren..

Då var det dax att uppdatera lite igen...


Igår så var jag hos min stor skräck.. nämligen som ni redan kunnat lista ut.. Tandläkaren.. Usch o Fy säger jag bara.. det är fan hemskt att gå dit..

Skulle laga ett hål igår, det visste jag.. när jag kommer dit funderar hon över vilket hon ska börja med men beslutar sig för att ta det "lilla" hålet eftersom jag e så rädd så skulle vi börja med det..

Hon börjar lägga bedövning.. en hel spruta.. väntar en stund.. knackar lite på tanden, det gör jätte ont.. väntar en stund till.. knackar lite till.. de gör fortfarande ont.. tar fram en ny spruta.. sprutar in havla den.. väntar ett bra tag, knackar igen och det gör fortfarande ont.. sen tog hon sista i den sprutan också och knackade, då var det iaf så jag stod ut.. så då börjades de hela.. borra borra..

Hon borrar mer och mer och mer.. jag ligger o skakar fast det gick ändå rätt så okey (jag fick iaf mycket berömm), fast de var HEMSKT.. önskar verkligen att jag INTE hade denna skräck som jag har.. när hon barrat en bra tag så märker hon att hålet är MYCKET större än på bilderna som tagits när jag var där på kontroll.. så hon fick sluta borra när hon var emot pulpan (heter de så?).. det blödde och höll på så hon fick hålla på att suga upp blodet och ta med massa tussar för att stoppa det.. sen la hon i en lagning som jag bara ska ha tills vidare.. sen börjar hon prata om att den msåte rofyllas o vi ska boka in tid till detta.. då brakar helvetet löst och jag grips av en hemsk panik.. började skaka som fan och tårarna bara sprutade och jag grät som ett barn som slagit sig as hårt eller nåt.. usch..

Tyck jag är barnslig men så är de när man har skräck..

Vi bokar in två nya tider.. och beslutar oss för att jag ska få stessolid talett innan jag går dit nästa gång.. så jag förhoppningsvis kan slappna av mer.. funkar inte det så blir det lustgas.. så jag hoppas verkligen något av det hjälper, för detta är INGET kul alls.. usch

Så nu ska jag dit igen i början på Novemer.. usch jag mår redan dålig över det men försöker att inte tänka på det..

Det var min uppdatering för tillfället.. har mer att uppdatera om sen.. men får se, det blir nog inte förrens imon tror jag..

Ha en fortsatt bra kväll..

Kram Kram


Äntligen.. Brev från min Nevrolog på min Födelsedag..

Tjosan Tjosan..


Är lite sen på att uppdatera.. men bättre sent än aldrig brukar man väla säga? :P Hehe har lite att uppdatera om men börjar med Brevet..

På min födelsedag så gick jag o väntade på posten, i hopp om att få ett grattiskort eller nåt.. men det ända som damp ner i bredvlådan var ett sånt där brunt fult kuvert från sjukhuset.. "Vad fan är det nu" tänkte jag.. Öpnnade brevet och där låg det.. ett 1½ A4sida med skrivet brev från min Nevrolog i Kalmar.. äntligen hörde han av sig.. fast det gav mig inte så mycket ändå tyvärr..


För att korta ner brevet så skrev han typ: Att han skrev dessa rader "för att bekräfta mina blygsamma inatser för att värdera och kanske lindra dina besvär" haha vad menar han med det tror ni? Låter nästan som han skäms för att han inte tagit tag i det hela.. och det BORDE han göra!


Sen skrev han typ att han fått brev från Lund och de där i våras och att han i Lund vill ha röntgen o blablabla (som att jag inte redan viste det).. sen skrev han allt det där om att Kalmar vägrar göra röntgen på mig.. för att jag måste ha en nevrokirurg inom ETT dygn om det är så att shunten ställer om sig.. och att han NU skrickat brev till Lund om mig.. (vilket han skulle gjort för flera månader sen)... sen skrev han typ att det inte var nån allvarlig förändring på mina ögon.. men när han skrev detta har han tydligen inte sett mina nya undersökningar därifrån.. men men..

Allting som han skrev lät ungefär som att "jag vill inte ha med dina sjukdommar att göra för jag kan inte detta" typ.. haha.. de var den känslan man fick att han inte kan varför det är såhär med mig.. men visst det godtar jag men då får han ju koppla in nån annan direkt.. och inte flera månader efter.. eller? :O Och framförallt borde han då lyssna på andra läkare som vill ha undersökningar på mig (som han i Lund) istället för att ifråga sätta oss varför jag ska ha röntgen.. är väl inte JAG som bestämt det? Är ju läkaren i Lund för att han vill ta tag i mina problem ju.. (detta ifrågasatte min nevrolog mamma när hon mötte honom när jag låg på akuten)

Sen skrev han även om mina sömnproblem, att dom var också utanför hans kunskapsområde så de kunde han inget om de heller.. haha.. knasiga läkare finns de gott om..

Det var väl det de hela gick ut på.. orkar inte skriva allt.. blir så trött på den läkaren.. seeeeeeeg kan man ju kalla honom :P haha..

Det var allt för nu.. ska snart uppdatera mer här i min lilla sjukhusblogg..

Kram Kram


Brev från Ögonläkaren..

Hej hopp... Nu händer de grejjer här...


När jag kom hem idag så låg det ett brev från sjukhuset innanför dörren.. från Ögonkliniken, fick en klump i magen att dom redan skickat ut ett brev, är ju inte så många dagar sen jag var där.. vågade inte öppna det direkt.. vet inte varför, något tog emot.. men sen öppnade jag det iaf.. och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.. men jag är Bäst skriver hon iaf.. haha rätt kul att läkaren alltid skriver något med typ "Bästa Therese" i början av brevet..


Iaf i brevet skriver hon att hon kollat på min synfältsundersökning och att det visar att min förändring som funnits på mitt högra öga en längre tid har nu förändrats och blivit ännu sämre.. och att i vänster öga (de som tillkom i somras) har också blivit värre.. Hon tycker därför verkligen att det finns skäl för att göra en magnetröntgen på min skalle så det ska skickas remiss till röntgen.. och sen ska jag ock träffa min överläkare på Ögon den 23de Oktober..


Jao de var typ det de stod i brevet.. shit.. jag trodde på sig höjd att jag skulle få en tid till läkaren för att hon kollar in bakom mina ögon..men tydligen vill hon jag ska genomgå en hel röntgen.. ? Vet som sagt inte om jag ska skratta eller gråta.. jag är rädd o orolig nu, på riktigt.. vad är de egentligen som händer? :O


Iof bra att hon ska skicka en remiss, då jag ändå redan väntar på magnetröntgen och har gjort ett bra tag, så förhoppningsvis fattar dom nu att det är allvar och att dom skyndar på lite istället för att låta mig vänta tusen år till.. usch.. vad ska man tro?


Aja vi får väl se vad som händer med allt...


Kram kram från en Orolig Therese


Synfältsundersökning m.m..

Dax för en uppdatering.. en TRÅKIG sådan måste jag säga.. mår skit.. vet inte vad jag ska ta mig till ritkigt.. känns som hela min värld är upp och ner och jag inte vet hur jag ska klara att vända tillbaka den..


Var på ögon igår igen och gjorde synfältsundersökningen, eftersom den förra gången visade att mitt "friska" öga hade nåt litet fel.. så då ville dom göra om de eftesom dom trode de bara var tillfälligt att det hade visat så.. så iaf.. där var jag igår och gjorde om det.. och gissa.. gissa om det blivit bra igen och att de var tillfälligt? Så fan heller rent ut sagt, det hade blviit SÄMRE och detta på loppet av bara några veckor..


Sköterskan skulle visa detta för läkaren så skulle dom höra av sig, så hoppas verkligen att dom gör det snart.. men dom är ju INTE för snabba läkarna.. suck.. man kan inte annat än att bli orolig? Vad beror detta nu på? Är det fel på min shunt? Är det stopp i den? Behövs den bytas ut? Är det nåt annat i mitt huvud som trycker på så att min syn håller på att förloras? Jao tusen tankar far genom mitt huvud och jag måste erkänna att jag är RÄDD, ritkigt RÄDD är jag faktiskt..


Efter vi varit på Ögon så gick vi ner till Nevrologen eftersom dom inte ringt ännu, var ju jätte länge sen jag mailade dom som ni vet och vi har även ringt och tjatat men inget händer.. hon bad oss sitta ner och vänta för att sedan ta in oss i ett rum så vi fick prata, då visade det sig att läkaren inte hört av sig för att han skickat remiss till Lund för röntgen av min skalle.. därför hade han typ skitit i att ringa upp mig? Och liksom? Jag kanske ville prata med honom ändå? Och kan man inte höra av sig då och säga att remiss är skickad och berätta som läget är liksom.. istället för att skita i det? Jag blir så förbannat trött.. iaf då fick vi reda på det och sa att vi får ringa och tjata på Lund istället då..


Idag ringde mamma till Lund.. tror ni min läkare i Kalmar skickat nån remiss jävel till Lund? Näe precis.. dom har inte fått ett skit.. konstigt de inte händer nåt då? Men fick iaf prata med en bra sköterska som sa att hon skulle gå o kolla upp lite saker o återkomma.. vi trodde då att detta tar några dagar.. men efter ca EN HALVTIMME ringer hon upp, hon ber nästan om ursäkt för att de tog sån tid, men de var mycket som behövdes kolla.. snacka om skillnad mot sjukhuset här hemma på att höra av sig liksom!


Iaf.. sköterskan i Lund hade kollat mer noga och det fanns INGEN remiss alls från Kalmar.. så vi ska ringa Kalmar och tjata om detta igen, jag har redan mailat dom.. men så snabba som dom är så tar de väl veckor innan man får svar.. Men hon i Lund la iaf en lapp till min Nevrokirurg om allt som hänt och att ögonen är sämre och att jag mår MYCKET sämre och har gjort i månader, hon tyckte heller inte det lät ritkigt bra så vi får hoppas han ser lappen snart och hör av sig antingen med telefontid eller att jag får ett besök hos honom.. för nu måste de fan ta mig hända saker, man kan inte gå runt såhär!!!!


Jao det är väl de som har hänt.. ursäkta mitt arga inlägg men jagb lir så förbannat trött..


KramKram


Husläkaren..

God morgon..

Yes min husläkare fick vi tag på i förgår.. inte orkat skriva här bara, men nu har jag lite tid innan jag ska sätta mig och köra till jobbet...


Ringde för att kolla så jag verkligen är en riskpasient med tanke på svininfluensan.. och det var jag ju självklart.. utan minsta fundering.. Så jag hoppas de kommer vaccin snart, för jag lär ju åka på det eftersom jag åker på precis allt annat..

Fick äntligen sömntabletter att ta nä jag ska jobba, jätte skönt.. så jag iaf då kan få min sömn.. han tvekade inte på att ge mig dom, är nog för att jag sist när jag var där berättade hur illa jag mådde tack vare mina sömnebesvär, så de känns bra iaf..



Den andra läkaren har jag fortfarande inte hört av.. jävligt dålig stil måste jag säga, ändå har man ringt och tjatat på sköterskorna, men vad hjälper det? Inte ett skit verkar de som :(



Slut för idag.. Kram Kram


Trött på läkaren..

Suck.. NÄR ska jag få vara smärtfri? Va?.. kan nån jävel svara på det? Ush är så sjukt trött på detta huvudet nu.. och läkaren är jag trött på som aldrig ringer upp.. fan ARTON dagar sen jag skickade mailet till honom, hur lång tid ska det behöva ta?.. trötta mig för fan..


Usch mår inte bra alls idag.. men nu ska jag snart till jobbet..


Var bara tvungen att gnälla av mig lite, är så irriterad på dessa jävla läkare.. på Måndag är det dax för att gå till Ögon igen föresten.. hörs vi inte innan dess så hörs vi då!


Ha de gott


Provsvaren...

Hejsan.. har missat att uppdatera här om provsvaren, ni som läst min vanliga blogg vet ju att det har hänt en hel del dom senaste veckorna så har helt glömt bort att uppdatera här.. ber om ursäkt för detta..


Provsvaren visade INGENTING.. allt var jätte bra.. Så.. vad är felet tro? varför är jag så trött jämt och ständigt men inte kan sova?.. Det är frågan och ännu lär jag inte få svar verkar det som..


De var väl de jag hade och säga.. resten kan ni ju läsa i min vanliga blogg..


Idag mår jag inge bra, har svin ont i skallen så pecis tagit tabletter och hoppas på att dom verkar snart.. ha de så bra så uppdaterar jag här när de händer nåt nytt igen..


Kram Kram


RSS 2.0