Lunds Universitetssjukhus... ögonläkaren...

Dax att börja uppdatera om min dag på Lund sjukhus...

Kom till Lund några minuter i nio på morgonen, skulle vara på ögonmottagningen vid nio.. gick in och anmälde mig, sen fick jag sitta ner i väntrummet, men hann inte mer än att sätta mig så ropade dom in mig :)

Fick göra de vanliga syntestet där man ska babbla bokstäver och det var som vanligt.. efter de skulle jag göra synfältsundersökning men maksinen var upptagen så jag fick sitta ner och vänta i väntrummet igen.. satte mig o läse i min bok..

Efter en stund blev maskinen ledig och det var bara att sätta igång med undersökningen.. kändes som jag verkligen såg alla prickar denna gången, men när resultatet skrevs ut såg jag ju att så var inte fallet.. fick sitta ner i väntrummet med min bok igen och vänta på läkaren.. det tog ett tag..

Sen fick jag komma in och jao.. de var nån konstig läkare.. specialisten som vi hade hoppas på att jag skulle få träffa var sjuksriven så det fick bli en annan.. hon tittade in bakom mina ögon på synnerverna och konstaterade även hon att det inte var någon svullnad men att hon kunde se "ärr" på min ena synnerv.. är ett "spår" från när jag fick min sjukdom och svullnaden var så stor så dom var rädda att de skulle spricka.. men men.. det var typ det ögonläkaren sa.. och att hon tyckte de var bra vi skulle göra en skallröntgen så att man fick se vad som ställer till det för mig.. sen sa vi hej då typ.. nu var kl strax innan elva..

Sen var det dax att bege sig till ett annat hus i sjukhuset för att gå till dom andra undersökningarna..

Mer uppdatering kommer... men detta får ni nöja er med sålänge..

Kram Kram

Ögonläkaren i Kalmar

Hej hej...

Förlåt för sen uppdatering.. var ju hos ögonläkaren i Kalmar i fredags..

Började me de vanliga att läsa på den där tavlan.. sen var det dax att få vidgande droppar i ögonen, sen sitta ner o väna på att man ska bli sådär så de känns som man inte kan fästa blicket på nått och allt blir suddigt..

Sen ropade min ögonläkare in mig.. hon tyckte jag blivit ännu smalare och jätte fin (alltid kul att höra) hihi.. sen så började hon med att titta in bakom mina ögon för att kolla mina synnerver.. hon såg inga svullnader vilket är bra och tyder på att mitt tryck i skallen inte försämrats.. men då kvarstår ju även frågan VARFÖR jag tappar mer och mer synfält..

Ögonläkaren är ett frågetecken hon med och det nya felet på "friska" ögat ser inte ut som nått typiskt för min sjukdom.. hon tyckte därför de var skönt att skall-röntgen skulle göras så snart (igår).. mycket mer hade hon inte att säga förens vi hade gjort skallröntgen.. mer än att hon hade pratat med specialisten på ögon i Lund och dom hade pratat om att kanske ta bort min shunt.. what tänkte jag.. det är ju sjukt, men nee de hade dom iaf pratat om men som hon sa, det är ju en sak som nevrokirurgen får avgöra och ta ställning till och ingen annan.. och sen sa hon att dom kommer kalla mig för nya synfältsundersökningar och lite sånt framöver..

jao de var väl vad som hände hos ögonläkaren..


Uppdaterar mer under dagen som om hela dagen igår.. som blev en stressande dag med lite plågor, ovetande, rädlsa och mycket mer... håll utkik :)


Kramis




Sluta med kortisonet..

Yes nu har jag bestämt mig för att sluta med denna skit medicin, trappat ner tillräckligt nu (tror jag) så nu är sista dagen... kanske lyckas jag bli "normal" i min skalle till slutet på veckan nu iaf? Vad tror ni?

Längtar till tisdag, ska bli spännande men samtidigt oroligt att genomgå allt..

Kram Kram

Heldag på Lunds universitets sjukhus..

Dax för lite uppdatering kanske..



Är fortfarande sjukstuga här hemma.. sjukskriven veckan ut som ni vet.. är helt knas i huvuvdet fortfarande.. men har tagit problemen i egna händer och trappar ner medecinen (kortisonen) för fullt, för tidigt egentligen.. men orkar inte gå i denna bubbla av dimma.. så hoppas på att det släpper snart...


På fredag ska jag till sjukhuset i kalmar och träffa min ögonläkare, som är orolig eftersom mina ögon blir värre, så får se vad hon har och säga.. nu kan jag ju iaf berätta för henne att hon får som hon ville med att jag ska göra magnetröntgen.. äntligen säger hon nog då =)


På tisdag har jag fått en massa tider till sjukhuset i Lund.. börjar med att jag ska vara på konsultmottagningen vid ögonkliniken i Lund kl 9 på morronen.. ska vara där och göra underöskningar (vet inte ritkigt vad?) men ska ta ca 2 timmar iaf.. får väl se vad dom tänkt hitta på med mig och mina ögon.. så är väl klar där runt 11 skulle jag tro?..


Vid tolv så ska jag vara på Magnetröntgen av min skalle.. tar ca en timme.. sen efter det ska dom göra en vanlig röntgen på min skalle tror jag.. så är väl klar runt halv två kanske..


Sen vidare direkt upp till neuvrokirurgen.. för vid 13.45 så ska jag göra ett ultraljud på min skalle innnan jag sen ska räffa min nevrokirurg vid 14.. sen tror jag det är klart för den dagen? Om dom nu inte hittar nåt lr kommer på nåt annat dom ska kolla när jag ändå är där.. vi får la se vad dom kommer fram till..


Kommer bli en händelserik dag, men mkt undersökningar och mycket att hålla reda på.. men det får väl gå det också, skönt att äntligen få allt gjort iaf.. och att dom kunnat sätta allt på samma dag är ju helt otroligt skönt, slippa hålla på o åka alledes för mkt fram och tillbaka till Lund..


Det är väl det som står på spel nu plus att bli av med denna dimma i denna bubbla..




Kram Kram


Två timmar hos doktorn..

Jaha då var de dax igen, blir mkt uppdateringar nu.. men men så är de..'

Skulle ju vara hos läkaren idag vid tio tiden, så de var bara att pallra sig dit.. träffa doktor, lät inte alls bra med min andning tyckte han, tryckte i mig 12st kortisontabletter till, sedan andas i sån där apparat igen.. tre gånger.. sen kändes det och lät lite bättre iaf..


Ska äta 12tabletter av kortison helgen också, sen äta 6st i en vecka till sen ska jag börja trappa ner.. blö.. så äckligt, vill ju ha tillbaka min matlust..


Yrseln och det tror han beror på närings/vätske brist och syrebrist.. så bara att kämpa på med mat och dricka..


Sjuksrkiven en hel vecka :( Trötta mig..


Jao de är väl det som hänt idag.. Nu blir de vila..


Kramkram



Förresten, ringde röntgen i Lund så ska ner dit om två veckor o röntga skallen, äntligen!


Rapport från sjukstugan..

Lite snabb rapport nu innan man måste bege sig mot apoteket och affären..

Mår fortfarande skit, är så trött så det finns inte.. aldrig någonsin vart såhär trött...

Precis vart i kontakt med min husläkare som nu ringt in åksjuketabletter till mig för att se om det kan stilla mitt illamående... yrseln kan också bero på mitt låga blodtryck, ska till doktorn imon och kolla upp detta lite mer och så han får lyssna på min andning osv.. och ska inte trappa ner mer på mitt kortison utan ta sex tabletter om dagen nu ett par dagar framöver innan jag får börja trappa ner.. jag som vill sluta med dom.. fått för mig att det är dom som gör att jag inte kan äta?!

Ska även inhandla vätskeersättning som jag ska inta var tionde minut och mäta allt jag får i mig.. suck.. man får göra som till små barn som han så fin sa..

Jao nu får vi se vad som händer, men jag fick INTE jobba nåt.. och visst denna gången håller jag med honom, för jag klarar det INTE..

Lite lägesrapport iaf.. ha en fortsatt bra dag!

Kram Kram


Akuten...

Vi kom in till akuten med bilen, parkerade och gick en bit för att komma fram till ingången av akutmottagningen.. gick in.. tog en lapp.. väntade någon minut för att sen komma fram till luckan..

Anmälde mig och hon undrade om jag verkligen klarade av att sitta i väntrummet eller om jag ville  ha en säng direkt.. kunde ju inte ligga för de då blev svårare att andas och varför ska jag alltid behandlas på speciellt sätt? Näe jag vill också sitta i väntrummet och vänta ibland.. för ovanlighetens skull iaf.. men de är ju bra att dom ser och hör på en att man är så dåligt iaf..

Tog ändå inte många minuter innan en sköterska kom och ropade in mig.. tog temp, blodprover, snackade lite och jao det vanliga som dom gör innan doktorn kommer in.. sen så försvinner sköterskan ut igen.. och de var bara att invänta doktorn..

En timme? Två timmar? Fem timmar? Jao man vet aldrig när man är där.. men allt gick så fimla snabbt, knappt personalen hängde med på vad som händer då allt bara sa pang... medeciner, pang luftrörsvidgande, pang chock dos av kortison.. ingen värkan..


Läkaren kommer tillaka, säger att han nog måste lägga in mig för dom märker ingen bättring.. går ut igen.. mamma går ut.. jag sitter i lipar.. trött på att aldrig på komma hem när jag väl kommer till akuten.. mamma kommer tillbaka.. tror jag hostat så mkt så tårarna rinner.. nej men så var de ju inte..

Sen kommer läkaren igen.. säger att han skickat remiss till lungröntgen (kryss i taket, detta är inget dom brukar göra direkt) Så jag skulle bara ligga och vänta på att dom skulle ringa från röntgen och säga att vi kunde åka upp dit.. väntan känns alltid så lång på sjukhus, även om detta i söndags kväll gick jätte snabbt allting.. iof vi var där ju fyra timmar eller nånting, men jao et gick ju så mkt snabbare än det brukar gå iaf..


Till slut ringde dom från röntgen och en sköterska kom och hämtade mig för att köra upp mig.. fick komma in direkt och ta av mig (usch vad pinsamt, värsta som finns när man måste ta av sig Bh och precis allting på överkroppen, men men vad gör man liksom? :O

Dom undrade om jag kunde stå eller om vi skulle ha sängen bakom mig för det tyckte dom, men jag envisades om att jag skulle då inte behöva ha en säng bakom mig, jag är ju inte sjuk.. så okey sa dom, vi gör som du vill.. vilket resuterade i att jag stod där och de kändes som jag skulle ramla bakåt men de gjorde jag som tur var inte och jag sa inget heller :) Sen var den röntgen klar och det var bara att invänta sköterskan som skulle köra ner mig till akuten igen..

Kom ner till akuten, min andning är nu lite bättre.. läkaren kommer igen.. bilderna visade ingenting.. skönt det.. så han sa att eftersom jag så gärna ville hem, så kunde jag få åka hem och jag lovade att stanna hos föräldrarna så att jag hade uppsikt runt mig om ngt hände.. då var vi ju tvugna att åka in dirkt igen, det är ju trotts allt dödligt..

Han avslutade det hela med att han sett på proverna att jag inte äter o dricker bra, att jag måste börja med detta då det till o med syns på prover att jag slarvar.. (aldrig synts förut) men de var ingen fara, så inget man gjorde något åt i nuläget, men han ville ändå berätta det, eftersom han sett det..

Sen avslutade han allt med att Astma är faktiskt en Dödlig sjukdom.. som man ska ta på allvar, särskilt jag.. inte tänka att det inte händer just MIG och att jag mår ättre nu så jag kan hoppa över lite medeciner.. man tänker inte på detta, iaf inte jag.. jag tänker inte när jag blir sån här att jag faktiskt kan dö av det? Men de punkterade han så himla väl om min astma så de kommer jag väl aldrig mer glömma nu.. 

Men jag fick iaf åka hem och det var allt som räknades för mig då, det var sååå skönt att gå ut genom deras dörrar och åka hem till tryggheten, som inte var så himla stor trygghet egentligen, var ju långt ifrån frisk men de var bara att lägga sig, sova nån timme hit o dit sen upp på morronen, proppa i mig massor med kortison igen för att klara av dagen..

Ska ta kortison nu tills iaf på fredag.. får se hur de blir sen, det går iaf åt rätt håll känns det som.. med andningen iaf.. men jag är helt slut.. bara att ta en dusch gör att jag knappt orkar göra nåt sen på flera timmar..

Det var allt om akuten.. har en "rolig", "töntig" sak att berätta sen men de orkar jag inte skriva om nu, blir så mkt för er stakare läsare att läsa.. men de handlar om min roliga neurolog jag har, som jag tidigare nämnt :)

Ha en fortsatt bra dag, nu ska jag gå o ta mitt kortison o sen vila... nu är jag helt sluit igen..

Kram Kram


Besök på Jouren i Nybro...

Hej hej..


Hände mycket igår, börjar med att berätta om jouren som ni viste att jag skulle till.. Kom dit vid ett, fick nästan komma in direkt.. han hörde hur jag lät och satte in medecin direkt som jag fick andas in.. först en dos.. sen vänta lite.. tog tempen som var tp 38 grader 1½ timme efter jag tagit febernedsättande.. detta är inget vanligt när det gäller mig, jkan känna mig febrig osv men de brukar inte visa åp feber, iaf inte 1½timme efter intag av febernedsättande, men tydligen så..  sen skulle läkaren komma in igen sa sköterskan, men det gjorde han inte utan sköterskan kom in igen och berättade att jag var tvungen att andas en dos till..
 

Fick ligga och vila lite, det hjälpte inte särskilt mycket.. läkaren undrade om jag brukar VILJA åka in till sjukhuset.. NEJ tack sa jag, det vill jag naturligtvis INTE.. okey typ sa han och sen gick han ut igen för att återkomma om en stund.. (han hörde väl ut i korridoren hur jag hostade och fick svårare för o andas igen) då kommer han in och säger att jag längre inte kan bestämma själv utan måste in till Akuten.


Vi ber honom lyssna på lungorna och allt igen.. han sa att visst det kan jag göra men det ändrar inte mitt beslut om att det är akuten som gäller.. han hörde ju att deras behandlingar inte hjälpte.. han frågade om jag ville ha ambulans, blankt nej sa jag till det också, såklart! Så vi beslutade att jag kunde få ta bilen in till auten (om mamma körde) men först åkte vi förbi faster så jag fick i mig lite smörgås och så och pappa kom dit med lite saker.. sen åkte mamma och jag in till akuten..


Jag var en envis patient sa dom. som absolut inte vill till sjukhuset och som väntar för länge för att åka in och för att våga ta rejäla doser av mina medeciner!


Mer om akuten kommer om en stund.. för trött för att orka ta allt på en gång! Är ritkigt depp idag, jag bara gråter o gråter rätt vad det är, varför vet jag inte riktigt till 100% menmen...


Jouren..

Ringe jouren och pratade, när hon hörde mig och att jag även har smärtor när jag andas nu så var det INGEN tvekan om att jag MÅSTE komma in.. så ska vara där vid ett, blev de värre så måste jag komma tidigare.. ska föröska orka ta mig en dusch nu sen blir de o åka..

Mår skit, undra hur länge man klara vara hemma :(

Fy faaan säger jag, mår så jävla dåligt så det finns inte..


FIck åka ut till föräldrarna igår kväll, (mina luftrör är inte som dom ska, jag är genomförkyld och har hosta, svårt att andas och yr i skallen..)

Tjöt bara mer och mer och det blev till slut ett måste att ta en chockdos med kortison...

12 tabletter fick jag ta som max, men jag ville testa med hälften först, så det gjorde jag.. väntade ca två timmar om inte mer.. försökte andas o andas men de blev inte bättre alls.. så fick så snällt ta dom sista sex tabletterna, då blev det iaf bättre och jag kunde andas mer normalt, vet ni vad de e för känsla efter att ha shippat efter luft en hel dag och sedan kunna andas så man iaf inte behöver ta i för att få luft? Det är en UNDERBAR känsla kan jag tala om för er som inte vet..


Sen fick jag ta en sömntablett i hopp om att kunna få lite sömn, pratade i telefon en stund s
en så somnade jag en stund iaf.. men sen var de igång igen, hostade en massa, shippade efter andan o jao allt de där.. så legat vaken myyycket.. men lyckades somna om mot små timmarna nu på morronen och sov en stund iaf.. vakna igen vid halv tio..


Ännu svårare o andas och det tjuter i hela rummet typ, plus att det nu gör sjukt ONT när jag andas, räcker det inte med att det är svårt? Näe nu ska man ha smärta också.. detta beror på att jag fått en sjuhelvetes hosta så känns som jag hostat sönder mig eller nåt.. ajaj..


Så nu sitter man här i mammas kök.. undrar hur länge jag klarar av.. får väl ringa sjukrådsupplysningen om de inte blir bättre o se vad dom har för tips.. åhh hatar sånt här.. vill INTE vill jag lova.. men vad gör man?


Det är väl lite om vad som händer, uppdaterar om de händer nåt nytt..

Kram Kram


Läkaren i Lund var nog arg och irriterad..

Hej hej igen..


I förgår pratade mamma med sköterskan i Lund igen.. hon är verkligen jätte bra.. hon hade pratat med min läkre där nere (sköterskan alltså) och förklarat allt hur det låg till.. så lund hade ringt till Kalmar och dom hade väl gett konstiga svar eller nåt som dom brukar göra och man hörde på sköterskn i Lund att läkaren från Lund hade blivit arg och irriterad och bestämt sig för att han ska ta tag i det hela.. så nu har HAN skickat remiss till röntgen i Lund.. bara för att det någongång ska bli av.. han verkade också tycka att allt detta var tramsigt och sjukt.. så nu tog han tag i det o de tackar jag för..


Så hoppas det snart dimper ner ett brev från Lund med tid till röntgen, skulle även få tid till duppler då (ultraljud på huvuvdet för att kolla shunten).. och så skulle dom försöka så att jag får träffa en läkare (förhoppningsvis min) och att jag kanske även skulle få träffa en ögonläkare där nere.. äntligen händer de nåt.. hoppas bara att det blir snart.. för dag har jag mått SKIT.. så jädrans ont så jag står knappt ut..


Jao de var nog allt jag hade att berätta.


Kram Kram


Ögonläkaren ringde...

Härromdagen efter att jag hade varit hos tandläkaren så var jag och mamma hos Kerstin (faster) o Tommy och fikade lite.. när vi satt och pratade så ringde mammas mobil (ovanligt faktiskt :P) när hon svarade hörde jag att det var min ögonläkare som ringde..


Hon gick ut och pratade, efter en stund kunde jag inte hålla efter med min nyfikenhet så jag hängde efter och tog ett bloss och tjuvlyssnade..


Hon ringde angående detta med röntgen och så.. hon förstod inte varför det dröjde och varför dom slussar runt oss på detta sätt som dom gör.. för hon sa att det behövs VERKLIGEN en skallröntgen, för såhär som mina ögon är nu ska det INTE kunna bli i detta skede av sjukdommen.. så hon skulle ringa ner till Lund och prata med dom.. Bra läkare är hon, hon tar tag i saker och bryr sig.. TACK


Jao de var väl de hon hade sagt typ.. så nu vet ni de :P


Är säkert vissa som undrar varför jag skriver i denna blogg och varför jag överhuvetaget har den.. men det ska jag ta och berätta för er.. jo just för att JAG ska kunna skriva av mig OCH för att mina vänner o familj o folk som bryr sig ska kunna läsa och ta del av det jag uppelver i MIN vardag.. Istället för att behöva raggla upp samma sak hela tiden så fort nån frågar och då är det lätt att man glömmer nåt eller så tror man att man redan  berättat.. så undrar folk sen varför jag INTE berättat.. just DÄRFÖR har jag denna blogg och det hjälper mig i min vardag att komma vidare.. så om det är nån som har nåt emot det... LÄS INTE då..


Kram Kram


RSS 2.0