Röntgen..

Hej hej.. dax igen..

Nu hade mamma pratat med röntgen igen.. de gäller ju liksom att ligga på för att det ska hända något.. och sånt är mamma bättre på än mig hehe.. så TACK för hjälpen kära mamma :) Ler.. Iaf.. dom sa att dom inte kan göra min skallröntgen i Kalmar för det måste vara med en nevrokirurg när dom gör det på mig.. så det får bli i Lund dom får göra detta.. frågan är bara om min kära nevrolog i Kalmar har skickat och sagt detta till min nevrokirurg i Lund.. detta tvivlar jag på då han är rätt så seg på sånt här.. men men måste ligga på nu så det händer nåt som sagt...


Även pratat med en sköterska på nevro i Kalmar.. dom hade fått mitt mail och lagt in det till min läkare.. men hon skulle försöka få tag på honom idag så han läser det och hör av sig, då detta är väldigt viktigt ju.. trötta mig på dessa läkare alltså..


Jao så där var lite uppdatering på vad som händer.. hoppas jag får min skallröntgen (i Lund) rätt så snart så jag får veta vad felet är.. anledningen till att det måste vara med en nevrokirurg är att hela min shunt i skallen kan ställas om då man röntgar huvuvdet och då måste det ju finnas någon på plats som kan rätta till detta om det blir så..


Det var allt för denna gången.. hör av mig igen om dom ringer tillbaka från nevro i Kalmar idag..


Kram Kram



Dom snodde åtta rör blod..

Hej hej..

Då var de dax för lite uppdatering här då.. fick åka iväg till doktorn idag på förmiddagen.. har haft så ont i lungan senaste veckan plus all sömnbesvär och trötthet och förkylningen och det..

Vi började med att gå in på ett rum, jag berättade som jag mådde.. att jag vart förkyld, har feber från och till, ont i ena lungan men INTE haft så ont i halsen sa jag.. jao de första han börjar med då är att kolla halsen, då ser han att den är röd och svullen.. hmm tänkte jag, den har jag ju haft minst ont i.. men men.. sen kollade han öronen och dom såg bra ut *tur de* sen pratade vi lite och han tyckte inte de lät som jag mådde alls bra så vi beslutade oss för att ta NÅGRA prover..

Sköterskan kom in.. tog fram massa saker.. aha nu sa vi göra näsprov sa hon.. shit sa jag de är ju så obehagligt.. fast det gick bra iaf.. sen tog hon halsprov som jag skulle få reda på bara tio minuter efter.. sen började hon ta blod från mig.. rör efter rör.. ÅTTA styckn blev det räknade jag ut.. shit.. det var för allt möjligt.. njurar, lever, ämnesomsättning, blodvärde, CRP jao allt du kan tänka dig.. så nu hoppas jag dom hittar nån anledning till att jag mår som jag gör..

Jao nu är de bara att invänta provsvar.. ska nog ringa på tisdag o se om dom kommit om dom inte höt av sig innan dess.. så om inte innan så återkommer jag då..

Fick föresten reda på halsprovet innan jag gick hem, det visade inte på nån bakterie vad dom kunde se där iaf =)

Sjuk...

Dax för lite uppdatering i denna blog *peppar peppar så blir det inte så ofta längre*.. men nu är man sjuk.. känt hela veckan att nåt inte är som det borde.. varit jätte hängig, ont i huvuvdet som fan.. inget har hjälpt. och denna huvudvärk gör mig galen!

Jag sover knappt något alls om nätterna, dels pga värken och sen kan jag bara inte koppla av och komma till ro.. jobbigt värre vill jag lova..

Men så vaknade jag idag på morrnen, förkyld och ännu mer ont.. så nu har jag precis ringt jobbet och sagt att jag inte kommer och jobbar ikväll.. suck.. varför ska de bryta ut denna veckan när man har såå mycket inplanerat och mycket jobb? Typiskt är det..

Ska nog skicka ett mail till min nevrolog i Kalmar idag.. för jag klarar inte av att ha det såhär med huvuvdet.. nåt MÅSTE hända.. helst NU..

Känns ju som att något är fel, för de första för att ögonen visade att dom blivit sämre plus allt sämre och sämre sömn plus allt värre och värre värk.. är de nåt fel på shunten tro? Eller vad kan de vara? Jao jag vill gärna ha ett svar som ingen direkt kan ge.. men dom måste ju ta och kolla upp det tycker jag..

Jao de var nog allt för gnälliga mig :P

Kram Kram TucciT

Brev från sjukhuset..

Tjosan..



Igår dök det ner ett brev från Länssjukhuset i Kalmar från brevlinkasstet, jag fick genast en klump i magen.. öppnade det och läste..

En överläkare hade kollat på mina synfältsundersökningar och såg även han två fläckar som är svarta (alltså att jag inte ser där) på det friska ögat.. ( eller de som varit friskt iaf) , så jag måste göra om undersökningarna om en månad ungefär.. för att se så att jag inte håller på eller har fått skada på vänster öga också..

Det gjorde ont att läsa, trodde inte de skulle vara så.. o Varför? Mycket tankar snurrar.. funkar inte min shunt som den ska? Riskerar jag ännu en gång att bli blind, även fast det inte ska gå när man har shunt? Har mitt tryck i huvudet höjt sig? och i så fall varför?.. jao många tankar flyger omkring..

Men men.. är bara att hoppas på att det bara var så att jag hade mer ont i huvuvdet den dagen och att de då blev fel när jag gjorde undersökningen *hoppas hoppas*

Jao de var väl de jag hade att berätta nu..

Ha en bra dag.. Kram

Ingen tandläkare..

Hej hej...

Skulle ju till tandläkaren igår och lovade att uppdatera här efteråt.. men de blev ingen tandläkare..

Här har man gått o mentalt förberett sig typ ett helt jävla dygn på att man ska dit.. sen när jag står borta vid affären och väntar på mamma så ringer min telefon.. dolt nummer.. jag svarar.. då är det folktandvården som säger att deras kompressor är trasig så dom kan inte laga..

Så nu får jag vänta till första september istället med att laga.. så nu vet ni de..

Ha en bra dag..
Kram

Länge sen..

Oj då.. nu var det länge sen jag skrev här sist.. så vad har hänt? Det minns jag typ inte..

Har legat inne en omgång iaf.. eller jao varit på akuten en omgång.. men de var ett tag sen nu.. allt var så sjukt.. men orkar inte ritkigt skriva om det nu eftersom att det är rätt så gammalt nu.. men nu ska jag bli bättre på att uppdatera här..

Aha förr förra veckan så var jag inne på Ögonmottagningen, skulle göra mitt vanliga synfält.. eftersom jag blviit "blind" på en fjärdedel av mitt högra öga efter denna förbannade sjukdom.. var en sköterska som jag haft för jätte länge sen som skulle kolla, hon kände igen mig lite grann bara (mest på namnet) men tycker jag var jätte fin när jag gått ner så mycket i vikt.. alltid skoj att höra =)

Började med att kolla min syn helt vanligt på en sån där tavla och det gick ju hur bra som helst.. inget att klaga på.. sen skulle hon tydligen kolla mitt färgseende också, fick först pilla med olika färgklossar typ kan man väl kalla det.. vilket jag också klarade gallant.. sen fick jag kolla i en bok, den undersökningen tycker jag är lite svårare, men detta bara för att siffrorna är "kringelikroka" så svårt o tyda ibland om de är en tex 6 eller 8.. men jag klarade även det jätte bra.. sen fick jag läsa en text i jätte liten stil och det klarade jag det med..

Sen var det dax för synfältsundersökningen, jag bara hatar denna undersökning, den är så tråkig och seg så det finns inte.. men vi började med högra ögat.. det jag har fel på.. sen tog vi de vänstra.. och precis när maskinen pipt till och allt var klart så dör fanskapet.. vi försökte på alla sätt få igång maskinen igen, men den ville inte.. 

Hon hade hunnit se att det sista ögat såg normalt ut tyckte hon på de lilla hon hann se... och på det högra ögat så var samma förändring kvar som varit där nu ett bra tag.. verken bättre eller sämre.. 

Jag fick köra därifrån i hopp om att maskinen hann att spara sista undersökningen på vänstra ögat.. men... när jag sen går på OBS så ringer mobilen, då är det sköterskan som säger att dom fått igång maskinen men resultatet hann ej sparas.. så det var bara att få en ny tid.. så förra veckan så var jag där igen.. gjorde om vänster öga..

När vänster öga var gjort så skrev vi ut det snabbt och kollade.. då märker hon att det kommit två svarta fläckar på resultatet.. vilket menas med att där finns förändring och jag inte ser där.. jag greps av lite panik.. vill inte förlora synen och det ska inte gå heller när man har shunt, utan i så fall kan de vara fel på shunten.. men sköterskan trodde inte att det var någon större fara.. men skulle visa detta för läkaren, så hoppas dom hör av sig och säger varför de blev så.. eller hör dom inte av sig för att det inte är någon fara.. vi får väl se..

Jao det är väl det som hänt på den fronten här senast iaf..

Idag är det tandläkaren som gäller.. usch.. jag med min skräck.. får hoppas det går bra.. uppdaterar väl mer sen.. måste bättra mig på detta :)


Ha de gott så länge så hörs vi!

Kram kram 


RSS 2.0